top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverIlse Zijlstra

Luisteren

Wanneer heb jij voor het laatst geluisterd? Echt geluisterd? Naar een ander? Naar de geluiden om je heen? Geluisterd naar jezelf? Echt geluisterd en gehoord wat er te horen is?


In ons dagelijks leven zijn we vaak zo druk met van alles. We gaan maar door en staan constant ‘aan’. Er komt veel op ons af in de vorm van prikkels, nieuws, geluiden, meningen van anderen en we reageren op wat we meekrijgen en wat van ons gevraagd wordt. Vaak gepaard met veel geluid en soms veel ruis.


Terwijl in de stilte zoveel moois te vinden is. Zoveel schoonheid, helderheid, misschien wel antwoorden zelfs. Wat gebeurt er als we weer eens stil zijn? Stil zijn en open staan om te luisteren? Om te horen? Te horen wat een ander echt zegt? Maar vooral ook te luisteren naar jezelf? We hebben allemaal een stem binnen in ons die naar ons fluistert, een innerlijke stem die altijd vanuit liefde spreekt, wat probeert deze stem je te vertellen? En weer te luisteren naar je lichaam die zachtjes naar je fluistert wat je nodig hebt? Durf stil te zijn en open te staan om te luisteren. Durf even uit de ruis van het dagelijks leven te stappen en weer echt te luisteren. Misschien laat je het gefluister en de schoonheid weer binnenkomen. Deze periode van het jaar en de natuur nodigen je uit om weer even naar binnen te keren, open te staan, te luisteren en te horen. Gun je jezelf de tijd om even stil te staan en te luisteren?

Ik deel graag deze video met je die ik alweer vier jaar geleden heb gemaakt op het prachtige eiland Madeira. Ik weet nog hoe overweldigd ik me voelde door dit geluid van het water van de zee over de stenen. Ik maakte er zelfs een fotokaart van met de tekst ‘listen’, waarmee ik je wil uitnodigen om weer echt te luisteren.

30 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


Post: Blog2_Post

Contact

Tel: 06 29594987

  • Instagram
Post: Contact
bottom of page