Over mij

Ik ben Ilse Zijlstra, het gezicht achter Belevenslust. Ik kijk graag naar de mooie dingen in het leven en ben gek op bakjes thee. Het liefst breng ik mijn tijd door wandelend in de natuur, op mijn yogamat of in gesprek met jou. Ik geloof dat je zelf veel invloed hebt op hoe jij jouw leven beleeft en ik help je graag om het leven te beleven zoals jij dat wilt.

Toegepast Psycholoog BSc

Yogadocent io

 

Van overleven naar beleven

Ik ben opgegroeid in Friesland en ben nu 24 lentes jong. Ik heb mij als kind ontzettend vrij gevoeld. Ik was altijd graag in de natuur en speelde veel buiten. Als kind en tiener maakte ik me niet zoveel zorgen. Totdat ik op mijn veertiende ernstig ziek ben geworden, er werd bij mij een hersentumor geconstateerd. BAM. Je wereld stort in op zo’n moment. Je hele toekomst wordt onzeker. Ik schoot in de overlevingsstand, want dat was het enige wat ik kon doen. De behandelingen ondergaan en hoop blijven houden dat er een toekomst voor mij is.

 

Ik begon in deze onzekere tijd enorm te genieten van de kleine dingen in mijn dag. Van alle kaartjes die ik mocht ontvangen, mijn lieve familie die langs kwam, tot aan het zonnetje die mijn kamer binnen scheen. Ineens werden die kleine vanzelfsprekende dingen zo fijn. Ineens ging ik mijn geluk halen uit die kleine momenten in mijn dag want dit waren voor mij de lichtpuntjes in deze moeilijke tijd en aangezien mijn toekomst onzeker was, moest ik wel nú genieten! Nu is het enige moment dat er is.

 

Na vele operaties, bestralingen en een hersenbloeding tussen mijn veertiende en mijn zeventiende levensjaar, gaat het nu goed met me! Ik geniet van iedere dag en probeer ieder moment echt te beleven.

 

Na mijn middelbare school ben ik Toegepaste Psychologie gaan studeren waar ik ontdekte dat er een hele wetenschap is over positief in het leven staan en genieten van het moment: de positieve psychologie. Hier heb ik mij verder in gespecialiseerd en leerde ik dat we onze hersenen kunnen aanleren om te focussen op de mooie dingen in het leven. Dat is toch fantastisch? Ik maak dan ook graag gebruik van de principes uit de positieve psychologie in mijn werk.

 

En omdat ik graag nu mijn dromen waar wil maken en weet dat we soms rust nodig hebben om echt te beleven, ben ik een opleiding tot yogadocente gaan volgen. In januari 2021 verwacht ik hiermee klaar te zijn en ik zal alles wat ik hier leer met liefde inzetten om jou te helpen om het leven echt te beleven!

 

Contact

Tel: 06 29594987

  • Instagram
 

©2020 door Ilse Zijlstra van Belevenslust
Foto's en teksten zijn eigendom van Ilse Zijlstra