top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverIlse Zijlstra

Van overleven naar beleven

Bijgewerkt op: 13 okt. 2020

Een blog over mijn verhaal en mijn missie. Lees je mee om erachter te komen wat mij drijft om het leven te beleven en jou hierbij te helpen?


Je wereld stort in

Ik ben opgegroeid in Friesland en ben nu 24 lentes jong. Ik heb een fijne jeugd gehad waarin ik mij als kind ontzettend vrij heb gevoeld. Ik was altijd al graag in de natuur en speelde veel buiten. Als kind en tiener maakte ik me niet zoveel zorgen. Totdat ik op mijn veertiende ernstig ziek ben geworden, er werd bij mij een hersentumor geconstateerd. BAM. Je wereld stort in op zo’n moment. Je hele toekomst wordt onzeker. Ik schoot in de overlevingsstand, want dat was het enige wat ik kon doen. De behandelingen ondergaan en hoop blijven houden dat er een toekomst voor mij is.

Op zoek naar de lichtpuntjes

Ik begon in deze onzekere tijd enorm te genieten van de kleine dingen in mijn dag. Van alle kaartjes die ik mocht ontvangen, mijn lieve familie die langs kwam, als het zonnetje in mijn kamer naar binnen scheen. Ineens werden die kleine vanzelfsprekende dingen zo fijn. Ineens ging ik mijn geluk halen uit die kleine momenten in mijn dag want dit waren voor mij de lichtpuntjes in deze moeilijke tijd en aangezien mijn toekomst onzeker was, moest ik wel nu genieten! Nu is het enige moment dat er is.


Na vele operaties, bestralingen en een hersenbloeding tussen mijn veertiende en mijn zeventiende levensjaar, gaat het nu goed met me! Ik geniet van iedere dag en probeer ieder moment echt te beleven.

Een hele wetenschap!

Na mijn middelbare school ben ik Toegepaste Psychologie gaan studeren waar ik ontdekte dat er een hele wetenschap is over positief in het leven staan en genieten van het moment: de positieve psychologie. Hier heb ik mij verder in gespecialiseerd en leerde dat we onze hersenen kunnen leren om te focussen op de mooie dingen in het leven. Dat is toch fantastisch? Ik maak dan ook graag gebruik van de principes uit de positieve psychologie in mijn werk.

Yoga, rust en beleven

En omdat ik graag nu mijn dromen waar wil maken en weet dat we soms rust nodig hebben om echt te beleven, ben ik een yogadocenten opleiding gaan volgen. In januari 2021 verwacht ik hiermee klaar te zijn en ik zal alles wat ik hier leer met liefde inzetten om jou te helpen om het leven echt te beleven!


106 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post

Contact

Tel: 06 29594987

  • Instagram
Post: Contact
bottom of page