top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverIlse Zijlstra

Je van binnenuit echt goed voelen

Je van binnenuit echt goed voelen hangt met zoveel dingen samen. Als één onderdeel niet in balans is, kan dit effect hebben op je hele gemoedstoestand en is de kans groot dat dit zal doorwerken op meerdere vlakken in je leven.

Alleen maar omdat je honger hebt Misschien herken je wel hoe chagrijnig je kan worden als je te weinig hebt gegeten? Of wanneer je een conflict hebt met een collega? Dit heeft invloed op je stemming en werkt waarschijnlijk door op meerdere vlakken in je leven: je drukt gelijk op de toeter als iemand in het verkeer je lijkt af te snijden op weg naar huis en je steekt nog net niet je middelvinger op naar de automobilist. Je komt chagrijnig thuis en je reageert kortaf naar je partner en snauwt naar je kinderen en dit allemaal omdat je honger hebt of omdat je een vervelende aanvaring met je collega hebt gehad vandaag.

Dit zijn simpele en vaak kortdurende voorbeelden maar als je regelmatig te weinig voedingsstoffen binnenkrijgt, kan dit effect hebben op je gemoedstoestand zonder dat je je hier bewust van bent. Of als een conflict met je collega langere tijd aanhoudt, zal dit voor spanning zorgen en waarschijnlijk effect hebben op meerdere vlakken in je leven.

Vragen

Hieronder heb ik een lijst gemaakt met vragen die je aan jezelf kunt stellen als je merkt dat je je (langere tijd) niet goed voelt of niet lekker in je vel zit. Is je antwoord ergens ‘nee’ op? Kan je hier dan iets in veranderen?

Drink je voldoende water?

Krijg je genoeg voedingsstoffen binnen? Vermijd je alcohol, drugs en roken?

Vermijd je voeding waarvan je weet dat het niet goed voor je is?

Slaap je 7 tot 8 uur per nacht?

Ontspan je genoeg?

Doe je dingen waar je energie van krijgt?

Heb je fijne doelen om aan te werken?

Heb je het gevoel dat je verder komt in je leven?

Ben je vrij van financiële zorgen?

Krijg je voldoende lichaamsbeweging?

Ben je vrij van lichamelijke klachten?

Ben je dagelijks buiten?

Heb je fijne sociale relaties?

Voel je je verbonden?

Heb je mensen om je heen waar je energie van krijgt (i.p.v. dat ze je leegzuigen)?

Heb je geen vervelende conflicten?

Kan je je grenzen aangeven?

Kan je met emoties omgaan?

Ervaar je voldoende positieve emoties?

Kun je iets veranderen?

Ga op onderzoek uit hoe je het onderwerp waar jij een ‘nee’ op scoort kunt veranderen. Je hoeft niet op alle vlakken in je leven ‘perfect’ te scoren maar door iets aan te pakken wat nu minder goed gaat en wat veel effect heeft op je gemoedstoestand, kan voor een opwaartse spiraal zorgen op meerdere vlakken in je leven! Je zal merken dat je je beter gaat voelen. En uiteraard hoef je niet altijd op alles een 'ja' te scoren, maar wees je ervan bewust.

Meer ontspanning, beweging of juist aan de slag met je doelen of emoties?

Kom je erop uit dat je meer ontspanning of voldoende lichaamsbeweging in je leven mag inplannen? Misschien kan een van mijn yogalessen je hierbij helpen! En wil je hulp bij het omgaan met je emoties of bij het stellen van grenzen? Tijdens de wandelcoaching kunnen we hierop in gaan. Ook als je wilt onderzoeken wat fijne doelen in het leven voor jou zijn, kunnen we hier tijdens de wandelcoaching mee aan de slag gaan of je kan zelf antwoord vinden op deze vragen in de training Beleef jouw leven! En merk je dat je op alle vragen ‘ja’ hebt beantwoord? Super! Ga zo door =).

12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post

Contact

Tel: 06 29594987

  • Instagram
Post: Contact
bottom of page