top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverIlse Zijlstra

Inzicht van de fysio: IK moet het doen

Deze week had ik weer zo’n mooi inzicht van de fysio. In deze blog neem ik je mee in mijn inzicht dat ik kreeg tijdens mijn laatste afspraak bij de fysiotherapeut. Een inzicht dat je door kan trekken op alle vlakken in je leven. En als je het echt gaat toepassen, kan je er een hoop mee veranderen! Misschien wel minder last krijgen, net als ik minder last van mijn rug heb!


Vertrouwen uitspreken

Ik kon haar wel zoenen zei ik tegen haar. De vorige keer al kreeg ik tranen in m’n ogen. Ze sprak de woorden uit dat m’n rug helemaal niet meer zo vast zit en dat ze erop vertrouwt dat ik echt een stuk minder last ga hebben.


Door de fysio?

En afgelopen keer kon ik haar wel zoenen dus. Waarom? Het gaat echt een stuk beter met mijn rug. Zo goed is het in jaren niet gegaan! Door de fysio? Ja deels zeker door de fysio! Ze heeft het los gekneed en me gemasseerd. En hier ben ik haar al enorm dankbaar voor. Maar vooral heeft ze met me mee gekeken wat ik zelf kan doen. Ik mag (moet) zelf aan m’n houding werken, ik heb het nodig om iedere ochtend m’n dag te beginnen met oefeningen en bewegen en bepaalde (yoga)houdingen mag ik zelf ook anders uitvoeren. En zonder haar en door hiermee bezig te gaan had ik deze inzichten niet gehad. Maar het begint bij mij. Zoals ik eerder al in een blog deelde, ik heb zelf aan de bel getrokken. Ik had een diep verlangen in me en trok de gedachte niet dat ik nog jaren hiermee rond zou lopen. Als ik zou willen dat er iets verandert, ben ik degene die actie moet ondernemen en dus trok ik een paar weken geleden aan de bel.


Ik moet het gaan doen

Maar slechts een belletje naar de fysio en wekelijks een bezoek brengt me niet naar minder pijn als ik mijn leven hetzelfde blijf leven. Als ik echt minder pijn wil, moet ik structureel iets veranderen. Dit begint bij mij. Hiervoor moet mijn motivatie groot genoeg zijn, ik moet inzicht krijgen in hoe ik er nu voor sta. Wat zijn voor mij momenten waarop ik meer last heb? Op welke dagen gaat het beter en heb ik minder last? Wat draagt hier aan bij? En wat kan ik zelf doen om vaker van die goede dagen te hebben? Wat kan ik zelf doen om minder last te hebben? Ik kan hier nog zo mooi inzicht in hebben en m’n fysio kan me precies vertellen wat ik moet doen zodat het beter gaat, als ik er niks mee doe, zal het niet gebeuren.


Aan mijn zij

Daarnaast is het heel fijn om wel iemand aan m’n zij te hebben. Ze kijkt met me mee, geeft me vertrouwen dat ik dit kan en geeft me het gevoel dat ik er niet alleen voor sta. Maar ik ben wel degene die het mag doen! Voor mij betekent dit iedere dag bewegen. Het liefst meteen in de ochtend want op de dagen dat ik dit doe, merk ik dat ik veel minder last heb dan op dagen wanneer ik meteen achter mijn laptop kruip. Dus dit doe ik, in de ochtend bewegen. Het brengt me zoveel door hier dagelijks tijd voor te maken, dat is het me meer dan waard!


Je kan nog zoveel lezen en leren

En dit inzicht kun je doortrekken op alle vlakken in je leven. Wil jij iets veranderen? Je kan nog zoveel zelfhulpboeken lezen, als je niks met de tips doet, zal er niks veranderen. Je kan een online training aanschaffen maar als je de opdrachten niet uitvoert en het echt implementeert, gebeurt er niks. Je kan bij mij in een wandelcoach traject stappen maar dit zal je alleen verder helpen als jij die stappen gaat zetten die nodig zijn! Ik ben er voor je om vragen te stellen, jou inzichten te geven en te zorgen dat jij de stappen zet die bij je passen. Ik ben er om je vertrouwen te vergroten en je mag op me terugvallen als je het even niet weet. Maar JIJ bent degene die het moet gaan DOEN! Is er iets wat jij in je leven graag wilt veranderen? Wat mag je daar concreet voor doen?

36 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


Post: Blog2_Post

Contact

Tel: 06 29594987

  • Instagram
Post: Contact
bottom of page