top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverIlse Zijlstra

De kracht van een keuze maken

Heb je het gevoel dat je vastzit op een bepaald gebied in je leven? Heb je het gevoel dat je niet verder komt? En vind je het lastig om keuzes te maken? Je bent niet de enige! In deze blog leg ik je uit wat de kracht is van het maken van een keuze en geef ik tips hoe je de 'juiste' keuze kunt maken.


Je staat nu op een punt in je leven dat je het gevoel hebt dat je vastzit, je hebt het gevoel gevangen te zitten in de situatie en je weet niet hoe je verder kunt. Doorgaan op deze manier vindt je geen optie, maar wat dan wel? Blijven hangen en iets niet weten, kost zoveel energie en brengt je niet verder. Mijn advies als je dit ervaart: probeer een keuze te maken! Wat die keuze ook is. Als je een keuze maakt, neemt dit het machteloze gevoel weg dat je ervaart en het geeft je een gevoel van controle over de situatie.

Onderzoek je mogelijkheden

Voordat je gelijk een keuze maakt, onderzoek welke mogelijkheden er zijn. Welke mogelijkheden heb je? Doorgaan zoals het nu gaat? Gelijk ontslag nemen en solliciteren op een andere baan? Ontdekken waar jouw talenten liggen? Iedere dag 10 minuten zoeken naar functies die jou leuk lijken? Met mensen in gesprek gaan die een baan hebben die jou leuk lijkt? Zoals je ziet, kan de keuze rigoureus zijn maar kan de keuze die je maakt ook heel klein zijn zoals het besluit nemen dat je niet langer wilt blijven hangen in deze baan en iedere avond 10 minuten gaat zoeken naar een andere functie. Het begint bij het maken van een keuze. Als je veel stress ervaart kan het lastiger zijn om veel mogelijkheden te zien, in deze blog lees je wat je dan het beste kunt doen.


De beste keuze?

Hoe weet je nou wat de beste keuze is? Waarschijnlijk is precies doorgaan zoals je nu doet niet de juiste keuze want dan zou je wel tevreden zijn. Maar wat is dan wel de juiste keuze? Wat lijkt op dit moment in jouw situatie voor jou de beste keuze? Als je alle mogelijkheden in kaart hebt gebracht, welke keuze voelt voor jou het beste? Vaak maken we keuzes op basis van ons hoofd, wat is slim? Maar wat zegt je gevoel? Je intuïtie vertelt je vaak heel goed wat op dit moment het beste voelt. Probeer hier naar te luisteren.


Kies!

En dan, als je de mogelijkheden in kaart hebt gebracht en hebt gevoeld wat voor jou op dit moment als de beste keuze voelt, kies! Durf ervoor te gaan. Zoals eerder gezegd, de keuze hoeft niet groot te zijn. Vaak vinden we het spannend om een keuze te maken omdat dit onzekerheid met zich meebrengt. Waar je nu bent, vind je misschien niet fijn maar het is wel 'veilig' omdat je weet waar je aan toe bent. Dus weet dat het maken van een andere keuze spannend mag voelen, je weet namelijk nog niet waar deze keuze je zal brengen en of het de juiste keuze is. Onthoud hierbij: het zal je in ieder geval verder brengen en misschien juist wel duidelijk maken wat je niet wilt. Heb je dat ook weer duidelijk =)


Toch niet de juiste keuze?

Weet ook dat je keuze niet definitief hoeft te zijn. Als je een keuze hebt gemaakt die op het moment goed voelde en als je eenmaal een paar stappen in die richting hebt gezet, kom je erachter dat deze keuze toch niet helemaal de juiste was, weet dat je altijd weer een andere keuze kunt maken. Dat is het mooie van het leven, we zijn altijd onderweg, kiezen paden die ons mooi lijken en slaan soms zijweggetjes in om erachter te komen dat dit pad totaal niet ons pad is. Dan draai je weer om, sla je een andere weg in met een waardevolle ervaring rijker.


Wil je graag ontdekken welke keuze voor jou op dit moment goed voelt? De training waarin we gaan ontdekken wat jij graag wilt in jouw leven is live! In deze training leer je stil te staan bij wat jij echt wilt, gaan we kijken naar de mogelijkheden en concreet welke stappen je kunt zetten. Daarnaast krijgen de eerste 10 deelnemers die zich aanmelden een gratis online coachgesprek van 30 tot 60 minuten ter waarde van €55,-! Klik hier voor meer informatie over deze training. En twijfel je of het iets voor jou is? Stuur me een berichtje op Instagram en ik denk oprecht graag met je mee.
60 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post

Contact

Tel: 06 29594987

  • Instagram
Post: Contact
bottom of page