top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverIlse Zijlstra

Doelen stellen voor 2021 die bij jou passen!

Bijgewerkt op: 23 jan. 2021

Na een gek jaar ligt er nu weer een heel nieuw jaar voor ons. Een blanco jaar om volledig door jou in te vullen. Maar waar begin je? Hoe pak je het aan? Ga je door zoals je het afgelopen jaar deed of wil je een aantal dingen veranderen? Wil je in 2021 meer beleven en dingen doen waar jij blij van wordt? Met deze blog hoop ik dat jij helder krijgt wat jij in 2021 wilt beleven. De vragen in deze blog kunnen je hierbij helpen.


Terugkijken op 2020

Allereerst is het goed om stil te staan bij afgelopen jaar, wat wil je meenemen uit 2020? En wat laat je achter je?

Hoe heb je je het afgelopen jaar gevoeld? Wat voor gevoel overheerste?

Waar ben je dankbaar voor?

Welke tegenslag heb je overwonnen?

Waar ben je trots op?

Welke lessen heb je geleerd?

Door deze vragen te beantwoorden, kun je waardevolle informatie opdoen die je kan helpen bij het plannen van het nieuwe jaar.

Vooruit kijken

En dan het nieuwe jaar. Hoe ga je dit invullen? Je kan beginnen met jezelf de volgende vragen te stellen:

Hoe wil ik mij voelen?

Waar heb ik behoefte aan?

Waar krijg ik energie van?

Met welke mensen wil ik mij omringen?

Van welke mensen wil ik mij minder aantrekken?

Wat mag ik loslaten?

Waarin wil ik mij ontwikkelen?

Wat wil ik beleven?

Waar wil ik mijn tijd aan besteden?

Wat kan ik doen om wat ik zo graag wil nu echt te realiseren?


Visueel maken

Ik raad je aan om je eerst te focussen op hoe je je wilt voelen. Vanuit daar kun je kijken welke acties leiden tot dat gevoel. En het werkt goed om je dromen en verlangens visueel te maken. Dit kan je doen door bijvoorbeeld een visionboard te maken voor 2021. Zo zijn er meerdere hersengebieden betrokken bij het creëren van je dromen en door het visueel te maken is het voor je hersenen alsof ze het al een keer hebben gezien en wordt het makkelijker om kansen en mogelijkheden die hier toe kunnen leiden op te merken.


Echt stappen zetten

Wil je nog meer aan de slag met jouw doelen, dromen en verlangens voor 2021? Wil je echt helder krijgen wat je wilt en dit jaar echt stappen zetten om ze te verwezenlijken? Je kan je vandaag nog voor slechts €15,- aanmelden voor de Instagramtraining Beleef jouw leven 2021 waarin we hier mee echt aan de slag gaan. Hier lees je meer over deze training. Aanmelden kan tot 1 februari en je hebt tot 1 maart om de training te doorlopen. Gun jij jezelf een heel mooi 2021? Ik zou het fantastisch vinden als je mee doet!27 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post

Contact

Tel: 06 29594987

  • Instagram
Post: Contact
bottom of page