top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverIlse Zijlstra

Omring jezelf met positiviteit

Afgelopen maandag was het Blue monday. Niet de meest vrolijke dag van het jaar voor velen. Hoewel het vooral gebruikt wordt als marketingstunt zit er wel een kern van waarheid in; veel mensen zijn in januari niet heel vrolijk. De dagen zijn donker, het duurt nog even voordat de lente begint en we hebben niet heel veel om naar uit te kijken. En helemaal dit jaar! Veel mensen kunnen wel wat extra positiviteit gebruiken in deze gekke tijd. Daarom deel ik deze hele week tips op mijn Instagrampagina die jou kunnen helpen om je wat positiever te voelen. Een van de tips licht ik graag nog wat verder toe in deze blog. De tip die ik vandaag namelijk deelde op mijn Instagram: omring jezelf met positiviteit!


"Je moet toch wel weten wat er in de wereld gebeurt?"

Ik ben in mijn post vooral ingegaan op het feit dat je een keus hebt of je wel of geen nieuws kijkt. En ik heb hier een aantal reacties op gekregen, wat ik ook helemaal niet gek vind! Zo ging het in het begin in mijn directe omgeving ook: “Maar Ilse, je moet toch wel weten wat er in de wereld gebeurt?” Ja is dat zo? Moet ik dat echt weten? Natuurlijk is het niet slecht om op de hoogte te zijn van alles wat er speelt. Maar ik merkte heel vaak als ik nieuws keek dat het zoveel invloed had op hoe ik mij voelde. Dat ik me verdrietig voelde om iets wat aan de andere kant van de wereld gebeurde. Iets waar ik totáál geen invloed op heb maar waar ik me wel rot over kon blijven voelen. Ik heb voor mezelf toen de keus gemaakt om niet meer bewust naar nieuws te kijken of te luisteren.


De niet-nieuws-steen

En ik kan je zeggen: dit heeft mij ontzettend goed gedaan! De mensen om mij heen weten dat ik geen nieuws kijk. Het betekent wel dat ik op verjaardagen niet altijd mee praten met ‘het gesprek van de dag’ maar dat vind ik prima! Vaak praten ze me wel even bij als ze graag willen dat ik meepraat zodat ik ook weet waar het over gaat. En heel eerlijk, vaak meng ik me ook niet in een gesprek over het nieuws. Ik vind het uiteraard prima dat andere mensen erover praten, hun meningen of gevoelens erover hebben maar ik wil me hier niet door laten beïnvloeden. En veel dingen die in de wereld spelen krijg ik heus wel mee. Ik ben wel actief op social media waar ook veel wordt gedeeld, mijn vriend kijkt wel nieuws dus ik leef heus niet onder een steen (alhoewel die niet-nieuws-steen mij prima bevalt :)).


Ook op social media

Als we nog even doorgaan over jezelf omringen met positiviteit, ik vind dat je ook een keuze hebt in met welke mensen jij je omringt en wie je volgt op social media. Door wie laat jij je beïnvloeden? En door wie wil jij je laten beïnvloeden en laten inspireren vooral? Want het zou toch zonde zijn als in de uren die jij scrolt op social media je er vooral een negatief gevoel aan over houdt, een opgejaagd of onrustig gevoel dat je van alles moet, of dat je met je gedachten bij de hond van de zus van de buurvrouw van je tante zit. Dat kost toch een hoop energie? Bepaal zelf waar jij je aandacht naartoe wilt brengen en hoe jij je wilt laten beïnvloeden! Hier heb je een keuze in! Kies om mensen te volgen die jou een goed gevoel geven, die jou inspireren!


Meerdere invalshoeken

Ik wil overigens nog wel even zeggen dat het niet slecht is om meerdere invalshoeken of verschillende meningen over bepaalde dingen mee te krijgen. Hierdoor ga je ook voor jezelf nadenken en niet alleen de mening volgen van de mensen met wie jij je het meeste omringt. Maar dat is voor een andere keer :). Met deze blog wil ik je vooral inspireren en aan je meegeven dat je een keuze hebt in wie of wat je volgt en waardoor jij je laat beïnvloeden.

10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commenti


Post: Blog2_Post

Contact

Tel: 06 29594987

  • Instagram
Post: Contact
bottom of page