top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverIlse Zijlstra

Opgetrokken schouders door de kou? Hier een tip!

Het is nu best koud en waarschijnlijk heb je de neiging om je schouders op te trekken als je buiten bent. Word je hiervan bewust en laat je schouders weer zakken, ontspan.

Maar dit kan best lastig zijn. Misschien laat je je schouders één of twee keer zakken na het zien van deze post maar loop je verder onbewust met opgetrokken schouders rond wat voor ongewenste spanningen in je lichaam kan zorgen. Je probeert je lichaam te beschermen en lekker warm te houden. Toch helpt het niet om je schouders op te trekken maar doe je dit onbewust waarschijnlijk wel. Lees snel verder voor de tip om je schouders niet meer op te trekken (en deze tip gaat je helpen bij alle gedragsveranderingen!).Waarom is het zo lastig om je schouders constant te laten zakken? Waarschijnlijk omdat het een gewoonte voor je is geworden om tijdens kou je schouders op te trekken. En zoals met alle gedragsverandering is het lastig om dit in één keer te veranderen. Dus dat betekent dat je niet na het zien van deze ene post je schouders voor altijd laag houdt. Zoals met alle gedragsverandering vraagt dit om bewustwording. Keer op keer zul je je bewust moeten worden dat je je schouders optrekt en dat je deze weer mag laten zakken.


Wat hierbij kan helpen is om iets in je omgeving te kiezen wat je hieraan helpt herinneren. Bijvoorbeeld als je aan het wandelen bent en iedere keer als je een lantaarnpaal ziet, is dit jouw reminder om je schouders te laten zakken. Of iedere keer als je een witte auto ziet denk je: “oh ja, ik mag mijn schouders laten zakken en ontspannen”. Je mag het best koud hebben en jezelf goed inpakken maar je hoeft je schouders niet op te trekken. Herinner jezelf hier keer op keer aan en kijk welke reminder voor jou goed werkt. Laat je lichaam geen onnodige spanning opbouwen.


En dit geldt niet alleen voor het optrekken van je schouders wat je onbewust doet maar je kan deze tip toepassen voor alles wat je graag wilt veranderen. Gedragsverandering vraagt om constante bewustwording. Kies dus iets uit waardoor je constant herinnert wordt aan het nieuwe gedrag wat je graag wilt vertonen. Bijvoorbeeld een mooie armband met jouw eigen tekst kan je hierbij helpen! Iedere keer als je je pols ziet wordt je herinnert aan het nieuwe gedrag wat jij wilt vertonen en aan de persoon die je graag wilt zijn.

3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post

Contact

Tel: 06 29594987

  • Instagram
Post: Contact
bottom of page