top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverIlse Zijlstra

Hoe voorkom je dat je in een negatieve spiraal belandt? Vier tips die je gaan helpen.

Ga je door een moeilijke periode of laat je lichaam je in de steek? Het kan snel gebeuren dat je hierdoor in een negatieve spiraal belandt en alles niet meer zo zonnig ziet. In deze blog deel ik vier tips met je die mij hebben geholpen om niet in een negatieve spiraal te belanden toen mijn lichaam mij in de steek liet.

Ik heb een video erover voor je opgenomen, deze vind je hieronder. Vind je het fijner de tips te lezen? Ik heb ze ook kort voor je uitgeschreven.


Deze vier dingen hebben mij enorm geholpen:

  1. Focus op de kleine fijne dingen. Waarschijnlijk ben je je er niet bewust van omdat al je aandacht gaat naar overleven maar er zijn altijd fijne dingen. En door hier bewust aandacht aan te geven, ervaar je misschien wat meer licht in de donkere periode waar je doorheen gaat.

  2. Schrijf 3 goede dingen op uit je dag voordat je gaat slapen. Dit is mijn favoriete oefening uit de positieve psychologie die ik al jaren doe! Je gaat merken dat je ook overdag meer focust op de fijne dingen en je gaat met een goed gevoel slapen.

  3. Laat al je emoties, gevoelens en gedachten er zijn en schrijf ze op. Je kan enorm worden meegezogen in je eigen emoties of gedachten en door het op te schrijven kan je er wat afstand van nemen of voelt het alsof je het even kwijt kan. Wees eerlijk naar jezelf in wat je opschrijft en wees allesbehalve perfectionistisch, niemand hoeft het te lezen, je schrijft het puur op voor jezelf. Je hoeft het zelf ook niet terug te lezen laten, het is puur een manier om nu je gedachten even kwijt te kunnen.

  4. Kijk naar hoe het je eerder is gelukt om door een moeilijke periode heen te komen. Welke kwaliteiten van jezelf heb je toen ingezet? En kun je zien dat het je eerder is gelukt om door een moeilijke periode heen te komen en een klein beetje vertrouwen voelen dat het je nu weer gaat lukken?

Wat is jouw tip om door een moeilijke periode heen te komen? Laat je het me weten via Instagram? En ik hoop dat je iets aan bovenstaande tips hebt!


Liefs,

Ilse

11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


Post: Blog2_Post

Contact

Tel: 06 29594987

  • Instagram
Post: Contact
bottom of page